tisdag 13 augusti 2013

Labb och combat

Kan ni tro att den här damen befann sig på laboratoriet strax efter sju imorse? Nä, tänkte väl det. Inte jag heller, faktiskt. Men där klev jag in bara, den tidiga timman till trots. Eller klev och klev, förresten. Först stod jag och väntade med halva Kokkolas pensionärsutbud i en kö som ringlade sig från luckan inne på laboratoriet ända till kantinen i korridoren.

Varför panschisar måste stå och ta upp plats för de som har bråttom till jobbet vet jag inte. Tycker att labbet helt enkelt kunde bestämma att pensionärer är välkomna efter klockan nio, så folk som har ett arbete som väntar kan bli färdiga någon himla gång. En gråkrullig tant framför mig berättade dessutom med hög röst för en bekant om en rektalundersökning hon varit på förra veckan. Lite onödigt detaljerat, dessutom. Jag pluggade in en podcast i öronen och vred volymen i botten när hon riktigt kom igång.

Ikväll kände jag för att testa på något nytt, vilket ledde till mitt första pass Bodycombat i livet. Alltså... jag blev faktiskt lite besviken, och då hade jag inte särskilt höga förväntningar från första början, utan gick mest av nyfikenhet. Först och främst kändes det rätt fånigt på många nivåer att stå och "boxas" och "ducka" när det inte fanns något att slå på eller skydda sig för. Sedan var det inte så tungt som jag hade väntat mig, det var mest sparkar och luftboxande, och sådant tycker jag inte är så värst tungt. Jojo, svettigt och sådär, men jag vill ju att det ska vara så tungt att man nästan kräks och svimmar och dör när jag tränar.

Sedan noterade jag att Bodycombat verkar dra till sig en särskild typ av människor. För det första ska man vara överdrivet tatuerad över rygg och armar, och så ska man se arg och cool ut. Ni vet den där looken som har som syfte att se siisti ut, men som vi andra tycker ser främst osäker ut. Ja, och så ska man ha stora shorts. Och jag kunde inte låta bli att flina lite när jag såg att de flesta på passet hade lindat händerna, ni vet som boxare gör. Kändes lite fjantigt faktiskt. Man behöver väl inte linda händerna om man bara ska fäkta i luften?

Nåja. Det är nu ett pass bland alla andra. Kanske jag testar igen, kanske inte. Alltid kul med omväxling, såklart.


5 kommentarer:

  1. Här i Jakobstad har utvecklingen gått så pass framåt (tro det eller ej) att det är möjligt att boka labbtid på internet. Jag var också i såna ärenden imorse, men hade bokat in mig till 07:40 och behövde inte köa/anmäla mig eller nåt, utan blev uppropad och alla pensionärer fattade nada. Som om jag var VIP eller nåt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det brukar jag också göra, men det fanns inga tider kvar till följande morgon när jag skulle boka :-/ Så jag tänkte att jag drar dit på vinst och förlust. Får väl skylla mig själv för att vara så sent ute. Tidsbeställningen är annars den bästa grejen sedan skivat bröd! Men jag fattar ändå inte varför panschisarna prompt ska dit klockan 7? Varför inte glida in på förmiddagen någon gång om man ändå inte har bråttom?

      Radera
  2. Hehe, tack för den. Har haft mycket liknande upplevelser av bodycombat, menar detdär med genomsnitts combat-typen (för övrigt tycker jag nog det varit tillräckligt tungt för mig men det kan ju också bero på att jag trappat ner på sporten på sistone och..ja, det är faktiskt en del månader sen jag sist varit på combat). Men just det, shortsen och DE. LINDADE. HÄNDERNA. Va???!!! Om man nu satsar på handbindlar eller handskar eller nånting så kunde man väl passa på att ge grannen en käftsmäll då. Ens en gång? Men kanske det är nånsorts "getting in the mood"-rekvisita. Lite som...snygga springskor för andra kanske?

    Okej, utläggning slut.

    -Anna M.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag vet, särskilt de lindade händerna kändes bara så löjligt. Hade lust att böja mig fram och bara: "Psst. Ni vet att vi bara slåss på låtsas, va?" ;) Å andra sidan presterar man kanske bättre om man klär ut sig till en elitidrottare, typ som att ha supertajta löparbyxor när man springer eller strömlinjeformad simmössa och glasögon när man simmar.

      Radera
  3. Jepp he låter bekant, ti komber hundraditali nästan som ska på siin vanli INR-undersökninga elder liknand. Men he gaar ju föståss noo å i Kokkola ti bok på näte ;)

    SvaraRadera