måndag 12 augusti 2013

Efter helgen

Så är veckan igång igen. Efter en trevlig helg, såklart. Efter att ha solat klart i lördags var det bara att hoppa i en klänning, lägga en vinflaska i cykelkorgen och trampa iväg till bästa L på lite lördagshäng. Efter att ha suttit och kekulerat någon timme svingade vi oss upp på cyklarna och drog in till stan för att sitta en stund på Huissis terrass.

O, denna känsla! När det är alldeles ljummet i luften fast det är mörkt och mysigt ute. Det doftar så gott av sensommar att man blir alldeles vimmelkantig. Och man kan cykla in till stan i bara klänning och bara ben i sandalerna. I en nedförbacke i Halkokari höll jag sånär på att köra ihop med en mötande typ på cykel när jag kom susande i hög fart runt ett hörn. Jag skrek "Iiiiiiih!" och han skrek "Oho!", och vi girade lyckligtvis båda två åt varsitt håll.

Halvvägs till Huissi stannade vi vid sundstranden och delade broderligt på det som var kvar av vinet. Bara en sådan sak. Stå i kolmörkret invid vattnet lutande mot varsin cykel, smutta vin och trivas med livet. När vi sneddade över torget och tog sikte på terrassen var det någon som yrade sig in framför cyklarna, upptäckte att han gick ivägen och mumlade "Oho, oho, anteeksi". Strax därpå korrigerade han sig "Eller ja, ursäkta menar jag. Ni är ju från Öja, ser jag". Jag vet inte vem typen var, inte var han från Öja i alla fall. Och inte visste jag att det syntes så tydligt att vi var öjbor. Var ser man det? Förutom det där att öjaflickor har fiskfjäll på magen, alltså.

Det hann bli ganska sent och det hann bli en vända via Amarillo också, innan vi började känna oss färdiga. Och det var så mysigt att cykla hem tillsammans i mörkret! Oftast blir det så att någon i gänget som kommer längre ifrån har bil när man far ut, så då känns det smidigast att hoppa på. Det är sällan man tar cykel fast man har så kort väg. Men det är ju onekligen väldigt fiilis att cykla. Mera sådant!

Söndagen var en njutbar historia. Jag njöt i trädgården hela dagen. Sol från klarblå himmel, små luftiga molntussar, en god bok, kaffe i termosmuggen, podcaster i öronen. Riktig laddning inför den kommande veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar