söndag 7 april 2013

Många ögon

Igår styrde vi upp lite vin- och spelkväll i Halkokari, vilket småningom ledde till 69 Eyes' keikka på Calle med mina damer. Trevligt, trevligt. Stod längst framme vid scenkanten som de äkta FANS vi är (nånej, men det gick faktiskt väldigt lätt att klämma sig in från kanten) och fick därmed beskåda piercings, tatueringar, kajal och mycket hårprodukter på nära håll. Helt okej keikka var det. Och Äiti stod bakom bardisken. Det är alltså en lite äldre dam som har arbetat som bartender där i många år, och som bär just smeknamnet Äiti. Hon är pop.

På tal om det så KAN JAG INTE låta bli att jämföra kroglivet i Kokkola med detsamma i Jakobstad, eftersom vi var där så sent som för en vecka sedan. Alltså. Förlåt för mina branta åsikter, men det där Stadshotellet dit söderut är ju nog under all jävla kritik. Inte för det, jag hade sanslöst roligt där sist. Men hela systemet - eller just bristen på det - är ju förfärligt.

Hör här: vi köade in, och när vi äntligen kom fram till kassan och skulle betala in oss skakade flickan som satt där bara på huvudet. För man KUNDE ENBART BETALA MED KONTANTER. Jakobstads största tillhåll på helgerna tar inte kort. Och detta är 2013. I Kokkola och säkerligen på typ alla andra ställen får man till och med betala narikkan med kort. I Jakobstad ska man fippla med pengar som om man spelade något jävla Monopol för att ens få komma in på stället. Och detta var bara en detalj, jag irriterade mig på flera saker till förra helgen, men det känns lite onödigt att rada upp dem här. Kort sagt känns det som att komma in på något slags tivoli där alla har förlorat kontrollen och där alla i personalen jobbar sitt första skift i livet.

Men det vägdes ju som sagt upp lite av att vi hade så sjukt kul!


Inatt har jag i vanlig ordning knappt fått en blund i ögonen. Nå, ingen idé att oja sig över sånt. Jag drog och tränade framåt eftermiddagen, tog sedan en rask promenad i det gråa och råa vädret till Halkokari för att hämta bilen, och styrde i samma veva via Öja med hopp om att få lite kaffe. Och det fick jag. 

Det börjar väl vara den helgen, det. Summering: nya sneakers, utekväll med flickorna, träning och kaffehäng i Öja. Helt godkänt! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar