lördag 1 augusti 2009

LL = Ledig Lördag

Åh, åååh vad skönt med ledig helg! Ingenting man direkt är bortskämd med nu för tiden. Jag har sovit längelänge, ätit långsam frukost och läst tidningen fram och tillbaka och i alla riktningar. Sedan har dagen gått ut på att Göra Det Som Faller Mig In. Bland annat en sväng till Framnäs där ungdomsföreningen firade 110-årsjubileum för att titta på vad de åstadkommit och dricka en kaffekopp.

Sedan körde vi i duggregn mot Kokkola och kom fram till jordbruksmässan Farmari lagom tills det klarnade upp och blev soligt och varmt. Har kollat på traktorer och hövändare. På puukkoknivar och svirvelspön. På ekologiska torkade frukter. På gamla jordbruksmaskiner. På senaste nytt inom slåttermaskiner. Tröskor. Nya jordbrukarkläder. De senaste laktosfria mjölkdrycksprodukterna.


Jag har klappat gigantiska finska hästar med lurviga hovar. Blivit småkär i de lurviga, långhåriga korna (vill ta hem och krama!) som fanns till påseende. Blivit slickad på handen av små kalvar. Sett enorma tjurar som nog med lätthet skulle ha promenerat igenom de fanerskivor som omgav dem.


Ooo:at och åååå:at åt alla små söta griskultingar och lammungar som fanns på området. Varit frestad att gå in i Atrias tält och fråga efter någonting vegetaaaariskt bara för att låtsas vara lustig:P

Efter allt detta har jag företagit mig en superb löprunda på mjuka stigar i Öjan och sedan korkat en vinflaska den lediga lördagen till ära. Sitter här lite smålullig och smuttar på det tredje smitfulla glaset. Eventuella stavfel bjuder jag på! Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. texten löper hur bra som helst trots vinglasen. eller kanske tack vare dem ;)

    SvaraRadera
  2. ...fortsättning följer... ;)

    SvaraRadera