lördag 4 juli 2015

Sol, sol, sol

Eftersom Foreca hade lovat sol och sommarvärme hela dagen igår drog jag ut till skären. Och en fin dag blev det. Ute i skären var förutom föräldraskapet dessutom båda mina bröder och dessutom min faster med man. Fullt hus, alltså.

Här befann jag mig. På mage på bryggan med lite podcaster och böcker och solen värmande över ryggen. Nere till vänster skymtar stegen ner i vattnet, och den brukade jag naturligtvis också några gånger. Ligga i solen och njuta med avbrott för svala dopp är nog det bästa jag vet. Tröttnar aldrig.

Gänget i skären skulle upp hem en sväng, och jag stannade kvar som barnvakt åt den nya lilla familjemedlemmen - jämthunden Figaro. Han är pappas nya bebis, och lämnar inte sin husse med en tum. Figaro går som ett frimärke efter pappa och ylar om han försvinner iväg någonstans. Alltså fick jag stanna kvar och trösta knyttet när familjen åkte iväg. Det är tänkt att Figaro ska börja nosa upp älgar när han blir större (än så länge är han liten som ett popcorn, nästan), men än så länge har han främst specialiserat sig på ölburkar. Han nosar fram dem under stuggrunden och leker med dem i evigheter. I övrigt gillar han att nafsa i tår, en irriterande vana. 

När kvällen sänkte sig över viken badade vi lite bastu (skööönt) och sedan var det grillat älgkött på menyn innan jag ansåg skäridagen vara klar och åkte hem. Idag på förmiddagen lyste solen, men nu är det mulet. Och jag borde klippa gräset. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar