söndag 19 juli 2015

Förra helgen - K:stad!

Åkte till Kristinestad för att träffa en gammal studiekompis förra helgen. Vi brukar se till att träffas lite då och då för att hålla kontakten, S och jag. Det och mer eller mindre seriösa diskussioner på messenger...

I Kristinestad var det marknad! Det är lite som Jakobs Dagar i Jeppis, men ändå annorlunda. Massor med pipel i rörelse är det i alla fall. Och vi också där mitt i vimlet. Av alla bekanta man stötte på hörde det tydligen till att fråga "Vetcha ni ska ut i svängen ikväll?", varpå alla utan undantag svarade "Vetcha he". De där två orden är synnerligen användbara, för det passar liksom lite till allt möjligt. "Vetcha he". Kul!

Vi åt lite på Pavis och sedan for vi ut till klipporna i Kanonviken. Det var sjukt vackert. Ändlösa klippor, glittrande hav - just sådant jag gillar. Ganska blåsigt och kallt dock, som det har varit hela sommaren. Bikinin fick stanna i väskan den här gången. Eller "vieeskån" som det heter i K:stad.

Mot kvällen blev det problem. På så sätt att jag inte hade något armband till Jungman, partytältet där det skedde. Som tur var fick vi tag på ett armband utanför portarna och såg snabbt till att tjacka det. Och så var vi inne! Ett helt SUPERBT band var det som spelade, och jag som inte brukar dansa hölls halva natten på dansgolvet. De spelade BARA bra låtar!

Två armband! Problemet löst!

Var dessutom på en sjukt rolig förfest med långbord och plockmat hos en av S:s kompisar innan vi drog iväg till Jungman. Det fanns sjuttiotusen olika rätter, rödvin, småplock och annat trevligt. Dessutom är det så roligt att sitta och lyssna på k:stadsdialekten, den är väldigt vacker. Och kul humor har de i sydösterbotten, den passar bra ihop med den vi har här i norr. Bålen serverades t.ex. av två typer utklädda till munkar, som kom inskridande med ett stort träkors rätt vad det var. 

Det var den helgen i Kristinestad, det. Lite seg i huvudet var jag när jag framåt söndagskvällen masade mig i bilen för den dryga två och en halvtimmarsfärden hem. Men det var det värt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar