fredag 2 maj 2014

Däck och kiss och så vidare

Ojämn vecka, detta. Det är jobb och ledigt och jobb och ledigt igen. Just nu är det det sistnämnda som gäller, ledigt alltså. Har jobbat idag, men hann knappt komma igång innan det blev dags att sluta igen. Märkligt med dessa enstaka arbetsdagar mellan ledigheter, man vet knappt hur man ska förhålla sig till dem. Det är liksom måndags- och fredagsfiilis samtidigt.

Någonting vettigt har jag i alla fall fått gjort sedan sist, och det var att byta däck. Som tur är har jag en halare som pryds av mitt namn i tydliga bokstäver. Så att alla kan se vem det är som står på huk och vevar domkraft, alltså. Nu lyckades jag dessutom fästa tre av fyra navkapslar själv, det är annars den där lilla detaljen på slutet som jag inte lyckas med, utan får be om hjälp av storebror eller far. Förnedrande, men nog fan är de tillverkade på ett idiotiskt sätt när man måste trycka fast dem med våld. Man tycker att det borde finnas användarvänligare system. Nimimerkki "Bröt sönder den där yttersta kransen på navkapseln på två stycken".

Vappen gled förbi nästan obemärkt. Kanske den inte riktigt är min högtid? Under åbotiden hatade jag ju Vappen mest av allt, och ännu mera efter att en gång försökt mig på det där spektaklet på Vårdberget som jag upplevde som ett sällsynt meningslöst. I Kokkola firar man inte Valborg så värst. I butiken gjorde man dock reklam för cidern Kiss - with real juice. Ganska äckligt.

Och på tal om det. I morse vaknade jag och kände att jag hade tappat vänster örhänge under natten. Örhänget hade nämligen lossnat och åkt in i håret, visade det sig. Ur vilket det lossnade och med ett PLOPP dök i toalettstolen. Som visserligen var tom just då, men ändå. Funderade en stund på om man ska spola ner ett silverörhänge, eller om man känner sig tillräckligt snål samt äcklig för att dyka efter det. Jag gjorde det senare.

Fredag då, folket! Trevlig helg!

2 kommentarer:

  1. Jahaja...bör väl snart sluta läsa denna blogg då man börjar förutse nästa händelse...höhö

    Gällande navkapslarna är det väl som med farbror Melker i så fall, du har inte den rätta knycken...

    Nåväl, trevlig helg!

    SvaraRadera
  2. Ja, om detdär med arbets/lädiga dagar, så hände det ju sig, att från och med 1992, beslöts det, att hälger, såsom Kristi Himmelsfärdsdagen, trettondagen osv, skulle placeras tillbaka till sina "rätta" dagar, då dessa sedan 1973, hade firats exempelvis på den föregående, eller följande lördag, efter den "riktiga" dagen. Min första tanke var ju, att denna placering, råddar livet i skolor med Internat, från vilka Eleverna åker hemm varje veckoslut och då man inte hade någon Aha-Upplävelse om lördagskolor i Inarbetningsyfte, så tyckte man, att denna tillbakaplacering, är blääääääää och inte blev det bättre, då man sedan fick uppläva sin första lördagskola i inarbetningsyfte som Elev! Noja, lördagen den 3.5.1997, var avgörande, då jag var på en Praktik i Jyväskylä, dvs ville bli på skolan i fråga och "fira" lördagskola i pilskjutnings och -bassängfesttäcken och så blev det också och efter detta, uppskattas lördagskolor i inarbetningsyfte! Jasså, att halaren, har tydliga märkningar, men nu är den väl märkt med punktskrift, eller måste man besvära sig med, att rikta Iphonens kamera mot halartexten och låta Voice Over-Talstödet avslöja, vemms tassar, ben mage osv, gömmer sig innanför halaren? Och vad händer det, om det ges en liten klapp på rumpan på den, som står på huk, dvs kommer det en prutt till svar, eller blir det kombinationen morras/bitas, eller bedömms saken enligt den klappande individens ålder? Om det står kiss i rubriken, så var väl detta, delvis litet bajs, men trevligt veckoslutsslut och början av nästa, hela arbetsvecka, hälsar en, som kanske borde ha ett eget struntradioprogramm?

    SvaraRadera