måndag 26 maj 2014

Solsvedan

SOM jag har njutit av sommarvärmen! I fredags hade jag som vanligt en lite kortare arbetsdag och travade raka spåret ut från kontoret och tog plats här hemma på gården för att njuta av solen. Lördagen likadant, jag hade knappt ro att veva igång kaffekokaren innan jag stegade ut på gräsmattan. Lyssnade på podcasts, läste Leif G.W. Persson och stärvade nästan av kärlek till värmen. Tog en sväng via närbutiken och köpte en ask jordgubbar, dessutom. Jordgubbar, filt i gräset, närmare trettio plusgrader, en god bok varvat med en podcast i öronen - vad mera kan man önska? Skulle vara en simtur då, men det hinner jag med ännu i sommar.

Som en följd av mitt njutande ute i solen i helgen har jag nu en totalt eldröd och svidande rygg. Hela baksidan, förresten. Ända ner på vaderna är det rött och ömt. Jag har lite svårt att hålla mig när det gäller sol, ser ni. Vill ju aldrig sluta lapa när det är vackert väder. Och tiden går så fort, jag tycker att jag bara ligger och läser en stund på mage på filten och så har det gått fyra timmar. Måste ställa alarm på telefonen eller något nästa gång.

Idag har det då vänt och blivit regnigt och ruggigt, kanske en fem plusgrader. Jag har haft en trevlig arbetsdag och sedan avverkat ett svettigt pumppipass på gymmet. Därefter en sväng till butiken och så har jag fixat en sats moussaka, det var en tid sedan nu igen. Och bra blev den! Ska packa ner i lunchlådor nu bara.

Måndag. Ganska okej att vara igång med veckan igen, hörni.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar