måndag 19 maj 2014

Sol, dynga, åska, Brygga och allt sånt där

Hej från ett nyregnat Kokkola! Här har solen gassat hela dagen, och jag hann till och med inviga bikinisäsongen en stund efter jobbet. Låg och blundade mot solen och kände en intensiv lyckokänsla, så som jag alltid gör när sol möter hud, det bästa jag vet. Sedan gick solen i moln, och så kom pappa med hästbajs, precis som avtalat.

Apropå det kom jag på en så kul ordvits i helgen att jag var riktigt bedrövad över att jag inte hade något tillfälle att briljera med den. Det var när jag fick feeling i lördags och kom på att jag ville så mina salladsfrön, och ringde till Öjan och frågade om pappa möjligtvis hade hämtat hästgödseln som han planerat. Och mamma meddelade att det blir först nästa vecka. Och jag tänkte för mig själv att "Jaha. Ei tullut pappaa eikä paskaa". Ni vet det finska ordspråket. Höhö. HÖ! Så fick jag det sagt.

På lördagen gick jag också en sväng på stan i solen. Det var gemytligt förutom att jag återigen förundrade mig över årets sommarmode. Jag känner att jag inte riktigt tillhör målgruppen, för nu ska man tydligen ha napapaita igen. Srsly. Och vi snackar alltså korta toppar som slutar kanske femton centimeter ovanför naveln. Jag vet inte med er, men jag skulle ha svårt att ta mig själv på allvar i ett sådant plagg. Stan är fullskiten med dessa minikläder. Och jag känner att jag inte vet vad jag ska ta mig till i sommar. Inga klänningar och bra kjolar hittar jag heller. Kan någon upplysa mig om det är okej att bära shorts, eller är det åldergräns på 16 år på sådant? Som högsta ålder alltså. Fan vet.

Såg en brud i SÅ SNYGGA slitna jeans, riktigt sådär bleka med hål på knäna, sandaler och tanktop på stan idag, och det är JUST SÅ jag också skulle vilja gå klädd. Men det bara går inte med jeans på den här kroppen. På andra ser det ledigt och bekvämt ut, på mig är det klaustrofobikänsla och illamående. Okej, nu släpper vi detta. Får väl dammsuga diverse billighetskedjor på alla sköna strandklänningar jag hittar. Snygga sandaler och solbrillor till det. Silverkedja kring ankeln. OKEJ, nu släpper jag det. Kanske en maxiklänning? Okejokej!

På lördagseftermiddagen chattade vi fram och tillbaka med flickorna, och plötsligt blev det allvar av en från början lite skämtsam kommentar om att "vi tar egen kaffetermos med och far till Bryggan", eftersom den öppnar först nästa helg. En stund senare bromsade jag in hos N, som hoppade i bilen med kaffetermos och mammas hembakta bullar. Jordgubbarna hade jag köpt i stan. Och så låg vi på rygg på en riktigt varm Brygga och solade lite, drack lite kaffe och pratade ditten och datten en stund. Det var mysigt! 

Nu är det måndagskväll, och just efter att vi hade vänt ner hästdyngan i jorden började det regna och åska och blixtra. Jag har sovit på soffan till det mysiga bullrandet, gillar ju åskväder storligen. Tänkte just skriva att det har slutat nu, men i samma stund blixtrade det till utanför fönstret igen. Så jag sitter och njuter en stund till. Trevlig början på veckan, peeps!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar