torsdag 6 februari 2014

Zebran

Kollegan klev in i kafferummet härom morgonen och smällde en nyinköpt bok i bordet. De hade tydligen rea på Suomalainen Kirjakauppa, och hon hade nöjt haffat nedanstående.

En mycket märklig historia om en zebra som pissade dag och natt. Den hade det till och med som jobb, kan ni tänka er. Det var kanske den mest suspekta bok jag sett i mitt liv. Jag visste till exempel inte riktigt hur jag skulle ställa mig till att zebran på ett ställe riktade strålen mot bordsgrannens sopptallrik på en restaurang.

Men i slutet började det brinna i ett hus, och zebran släckte branden genom att pissa på lågorna, och blev därigenom hjälte. Så man kan väl säga att historien hade någon typ av sensmoral ändå. Typ att man ska ta vara på sina förmågor, för man vet aldrig när de kommer till nytta. Man kan till och med rädda liv! Genom att pissa, men hur som helst.

Och så är boken hemskt bra för artikulationsträning också. "Ssssss...", menar jag.

2 kommentarer:

  1. Huvva...tacka vet man Lindgren & Co, hedee låter som en sällsynt tveksam berättelse, he e int na bäter me illustrationen helder. Hedee e väl meir Godzilla som ha ryymd från fängelse än na zebra?? Dessutom e kisset grönt! Eina författaren har ju rätt träffande namn i alla fall...:P

    In the words of Joey Tribbiani: "I SPEPPED UP!!!"

    SvaraRadera