torsdag 27 augusti 2009

Tudeluu - torsdag

En semstertorsdag har tillbringats på gemytligt vis. Efter morgonkaffet ställde vi oss iväg mot stan där jag inhandlade riktiga fynd som var av högsta vikt att skaffa inför hösten och stundande skolstart. För det första ett par ordentliga dojor, stövlar med platt botten och halvhöga skaft. Som gjorda att cykla till och från skolan i. Jag brukar annars låta fötterna vistas i ballerinaskor tills det kommer snö på marken och är läge för snöskor samt övrig polarexpeditionsutrustning. Höstskor, mmm... så moget det låter!;)

Jeans hör till att man får inför skolstarten, eller hur? Dock är jeans numera mitt värsta hatplagg. Jeans är otäckt. De klämmer, sitter åt och är allmänt obekväma. Jag gillar leggnings, kjolar och tunikor mycket mera. Men lite jeans bör man ändå ha, för tillfällen som kräver sådana. Alltså fyndade jag världens reajeans för halvassit vid Mick's. Håll i er - 24€ kostade de! Typ en tedjedel av normalt pris. Det kallar vi fynd. Dessutom passade de, vilket nästan är en omöjlighet när det gäller jeans.

Lunchade på Kokkolinna. Det satt som gjutet, och smakade gott efter trasket på stan. Klockan var då strax före två, och det var lugnt och stillsamt på stället. Alla stressade affärsmän hade tagit sina mobiltelefoner och gått tillbaka till kontoret;) Handlade dessutom en billig tunika innan vi lämnade stan. Nu är jag ganska välrustad!

Efter en tupplur på soffan och en kopp starkt kaffe drog jag ut på en löplänk längs en nyfunnen skogsväg. Lugnt tempo i den fuktiga kvällsluften, med solen som färgade himlen vackert röd. Äppelträd kantade vägen emellanåt, och det var absolut vindstilla. En riktigt bra löprunda blev det, både för kropp och själ.

Till kvällsmat blev det återstoden av gårdagens rökta lax, denna gång med tillbehör som kokt ägg, sill, citron, sallad och grynost. Medan Mika trixade med en gammal bil stod jag vid en spegelblank Heimsjö och svirvlade lite i mörkret en stund senare. Inget napp, dock. Jag har med andra ord haft en synnerligen lyckad torsdag. Nu blir det kvällskaffe!

2 kommentarer: