torsdag 5 februari 2015

Roligt ska man ha. NÄSTAN JÄMT

Man undrar ju vad det är för vits med denna löjliga mängd snö. Inte har jag någon direkt nytta av den heller. Snöarbete är jag som sagt inte så ivrig på, så det är främst bilplatsen jag har skottat, resten av gården får man pulsa igenom om man har tänkt ta sig någonvart. Som jag redan tidigare nämnde.

 På tal om bilar, ja. Den här jäveln åsamkar mig onödigt mycket huvudbry, kan jag tycka. Dess dörrar fryser nämligen fast stup i kvarten, och hur man än skuffar, rycker och drar så vägrar förardörren att öppna sig. Låsboet har väl fått fukt i sig och direkt vi rör oss under nollstrecket slutar det att funka. Så står man då där på morgonen och har bråttom till jobbet och kommer inte in i bilen. 

Har man tur går ens passagerarsidan att öppna, och så får man öppna förardörren inifrån (inifrån är det inget problem, det är bara kopplingen yttre handtag - låsbo som inte funkar). Har man otur får man göra som jag gjort redan flera gånger i vinter: krypa in genom bakluckan, åla sig fram till framsätet och därifrån öppna dörren inifrån. Ett jävla sjå om ni frågar mig.

När man så ligger där tvärs igenom bilen för att med sina yttersta krafter nå fram till dörren för att kunna öppna den - för att kunna få fatt på borste och skrapa för att gräva fram bilen och göra den i körbart skick, då undrar man litegrann varför man egentligen ska bo i det här jävla landet. När man sedan har gjort bilen så snöfri som möjligt och rödkindad och nersnöad sätter sig bakom ratten - för att konstatera att all is ju sitter på insidan av rutan så att man får börja skrapa där också. DÅ undrar man däremot ganska MYCKET varför man egentligen ska bo i det här jävla landet.

Jepp, jepp.

4 kommentarer:

  1. Första gången Hasse sovit över hos mig stod jag på balkongen och tittade ner när han skulle åka hem. Han fick också kliva in genom bakluckan på sin dåvarande bil. Och ändå blev jag inte avskräckt. Som tur är.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vilken kul anekdot! :) Särskilt fagert är det inte när man kravlar sig in bakvägen, men du hade kanske redan hunnit bilda dig en uppfattning om mr Alegni som inte föll på frusna bildörrar ;)

      Lustigt, det borde vara till gmail-adressen kommentaren skickas om någonstans, för den är kopplad till bloggen. Abo.fi-adressen är avslutad.

      Radera
  2. Förresten, när jag kommenterar här, får jag ett e-postmeddelande att meddelandet inte gått fram till din abo.fi-adress.

    SvaraRadera
  3. En bra orsak till, att bo i Detta Juva Land, är just den Juva Snönn, så kanske iväg med mig och bo till Enontekiö, där det finns en etta med bastu lädig i Asumispalvelusäätiö Aspas www.aspa.fi Enhet lädig. Förstor nog besvärligheten med egen bil i snönn och i Enontekiö, startar inte en nutidsbil nödvändigtvis över huvudtage i 30 graders köld, så skaka tass med mig för saken!

    SvaraRadera