söndag 20 december 2015

Söndagsuppdatering

Ni gissar rätt. Jag har precis betalat lite räkningar och har därmed datorn uppstartad, därmed blir det också blogguppdatering. Formen är på stigande, för er som är bekymrade (läs: mamma), tog min sista antibiotikatablett imorse. Har likt Abbe i Madicken överlevt krisen och är på god väg att bli frisk, med andra ord.

Veckan har på grund av sjukdom varit lite tam. Inte handlat julklappar, inte bakat och inte julstökat. Mest vridit mig på soffan och känt mig ynklig. Men i fredags efter jobbet slängde jag ut mattorna och dammsög, slarvade fram elljusstakarna (varav en fungerade), lade belysning i julgranen och började känna av en viss julstämning. Petade in nejlikor i mandariner, tände ljus och sådär.

Igår var det då dags att skrida till verket och handla julklapparna. En dryg timme orkade jag gå i stan innan mina nerver totalt brakade ihop. Så mycket folk överallt, julmusik som skrällde i högtalarna och allmän masshysteri. På den stunden hann jag säkra de flesta klapparna, dock. Man är väl effektiv när man väl kommer igång. En runda på Alko för att inhandla julens vin och så var det bara att styra kosan hemåt. Lite nervskadad av julrumban men i övrigt vid gott mod. 

Igårkväll övertalade Niinistö mig att hänga med på lite drinkar till Kilta. Jag som går på antibiotika fick bara dregla och titta. Å andra sidan var det ju smidigt att ta sig in till centrum i halkan, eftersom jag kunde ta bilen. Lite snickesnack vid tända ljus, lite livemusik och prat om gräsrökande i Australien (inga egna erfarenheter) och sådär. Idag har jag sovit länge, druckit morgonkaffe i soffan medan jag chattade med min gode vän S, och så slängde jag lite lakan i tvätten. Ska fortsätta min fridfulla söndag nu. Hej på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar