söndag 23 oktober 2016

Cleanin' out my closet

Fick något slags ryck igår och vräkte ut kläderna ur min synnerligen kaotiska garderob. Har redan länge stört mig på att den är överfull med grejer jag inte använt på flera år, att jag aldrig hittar något och att jag har flera plagg med prislapparna kvar, som jag inte ens minns att jag har, eftersom de är inträngda i något skrymsle längst bak.

Häromåret sålde jag en del på loppis, men det är ett tidskrävande göra, eftersom man först ska fixa loppisplats någonstans, sedan gå igenom och prissätta kläderna och sedan med jämna mellanrum åka dit och hålla ordning och sedan dessutom packa ihop de flesta kläderna och ta hem igen, eftersom de inte blivit sålda. Orka, liksom.

Googlade fram att UFF har praktiska insamlingsplatser här i stan, en av dem rätt nära mig. Där man alltså bara packar kläderna i förslutna plastpåsar, slänger in i inkastet och så är det klart. Någon hämtar upp kläderna och så fraktas de till Afrika och Indien, enligt vad jag förstod på hemsidan. Det är ju bra, en afrikansk kvinna har säkert mera nytta av en klänning jag har tröttnat på än jag.

Det blev tre sprängfyllda kassar med kläder jag petade in i inkastet, plus en kasse som åkte direkt i soporna, eftersom kläderna hade hål eller annars var ofräscha. Dagens goda gärning gjord, och så fick jag ordning i klädskåpet på köpet. Rekommenderar andra att göra samma sak, Minimani har en snygg och praktisk insamlingspunkt på parkeringen, dit bara!

Gick lite bananas i mitt sorterande, eftersom jag ju har en tendens att sväva iväg när jag en gång börjar på med någonting. Det slutade med att jag plockade fram min Dymo-apparat och började märka klädkorgarna med puttinuttiga texter. Här var jag tvungen att börja sansa mig själv. Vad skulle ske härnäst? Ordna strumporna i nyansordning..?

Gårkvällen var lugn och sansad här i det Kronqvistska hemmet. Kompisarna var bortresta respektive på kvällsjobb, så jag fick underhålla mig själv. Tände ljus, kröp under filten i soffan och låg och bläddrade på Youtube tills John Blund kom och tog mig. Ah, relaxing. 

1 kommentar:

  1. Det låter fint med både denne Goda Järning och -vila under filten. Om det bara skulle finnas mer av samlingslådor, dit man även, kan slänga litet mera söndrigt, vilket de sedan sorterar, klipper i bitar osv, för att återanvända till något helt annat, än var det var ursprungligen, som tex. att använda till fyllning av kattdynor, som Kissemissarna, sedan kan ligga och -såva på tex. där i Djurskyddsförreningens varma stuga.

    SvaraRadera