söndag 31 januari 2016

"Vill du, eh... komma på kaffe? Ta med verktygsbacken!"

Hui, det blev vinter med besked här. Såhär såg min och Niinistös konversation ut häromveckan när vi skulle in till centrum för att sköta lite ärenden. Vi drog typ sticka om vem som skulle gräva fram bilen och sedan samåkte vi med en rullande igloo in till posten och vad det nu var vi skulle besöka.

Kallt som attan var det också. Faktiskt så sjönk temperaturen till -33 där i ett skede, men det hade jag tydligen inte screenshottat. Det är en ganska imponerande temperatur, kan jag meddela. Sådär så att det ilar i tänderna om man flinar. Vilket i alla fall inte jag direkt gör - flinar alltså - så ofta under de omständigheterna. Förutom när jag en dag kom hem från jobbet och såg att bästa grannen Vesa hade skottat snö också på min gård. Tack!

Det är söndag idag, och jag har sovit länge, länge. Satt med håret på ända i soffan och sörplade kaffe och funderade på vad man riktigt ska ta sig till med den här dagen, när jag kom på att man ju om inte annat kan lägga tiden på att städa. Alltså har jag dammsugit, slängt ut mattor, tvättat golv och putsat muggen idag. Lagom söndagsprogram. Klappar mig själv på axeln för det.

Igår drog jag en vända på stan och köpte lakan (svartvita), tallrikar (snygga), lampa till köksfläkten (fel sort) och kläder (vet inte varför). Fick dessutom en komplimang av en tant i matbutiken. Jag var glad resten av dagen på grund av det. Överlag borde man strö mera komplimanger omkring sig. 

En morgon när jag skulle till jobbet fick min bil något slags anfall. Hela panelen var mörk, alla mätare stod på noll och alla (!) servicelampor och allting lyste. Jag ringde i panik till min bror som kom för att titta på bilen samma kväll. Då hade bilen självläkt och allt funkade prima igen. Ibland bara förstår man sig inte på dessa tekniska vidunder. Helt onödigt var det dock inte att brodern kom. Under storebrors besök hann han med följande:

a) Kolla oljan i bilen
b) Fylla på spolarvätska
c) Bygga min skarvsladd
d) Byta utebelysningen som hade slutat funka
e) Skruva loss lampan i köksfläkten och instruera mig om hur jag ska byta den (sket ju sig, eftersom jag köpte fel lampa, men ändå)

Kanske var det något mera ännu, men jag kommer inte ihåg. Det är bra att bjuda över storebror på kaffe, det händer liksom grejer då. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar