fredag 26 juni 2015

Ferie i full gång

Hej igen och hoppas att ni har hittat hit. Här firar jag semester för fullt, fem veckor har jag tänkt ha ledigt. Icke fy skam! Den riktiga semesterkänslan har kanske inte riktigt infunnit sig, med tanke på att det är kring femton grader ute om dagarna. Men loma on loma, som det heter. Även om det skulle regna småspik.

Var så illa tvungen att företa mig min hatsyssla nummer ett igår. Nämligen den som involverar mackapären på bilden ovan. Få saker avskyr jag så innerligt som att klippa gräs. Det är - som pappa skulle uttrycka sig - "druu anstaltt", vilket alltså innebär att det är ett segt, långsamt och tidskrävande göra. Främst eftersom att min gräsmatta är brant och jobbig, gräsklipparen är tung och gammaldags utan dragfunktion, klipparbladen är inte slipade på detta århundrade och - ja, jag hatar själva sysslan helt enkelt. Nåja, gjort blev det och nu kan man igen spatsera på en nyklippt gräsmatta och känna sig nöjd.

Som ett resultat av rastlöshet tjatade jag med mig N ut på en biltur igår. "Ut å köör", som det heter här. Vi drog till Punakalliot och stod och frös i blåsten en mikrostund innan vi flydde in i bilen igen. Högt vatten, hård blåst och fräsande vågor. Inte riktigt likt mitt smultronställe som jag tillbringade i princip hela sommaren 2014 på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar