fredag 26 september 2008

Gym/inte gym


Godmorgon från ett dimmigt Åbo! Jag sitter och sörplar på måriskaffi, eller kanske fömeddas-sådant. De som känner mig vet att det inte går med kaffe direkt när jag vaknat, då smakar det bajs. Allra först ska jag ha mitt morgonte, tillsammans med morgonmålet. När teét är slut - då kan jag skarva i med kaffe. Jojjo, både kaffe och te, fint ska det vara. På vardagar blir det dock bara te. Har de senaste dagarna lyckats ganska bra med mitt kaffedrickande, förresten. Eller undvikandet av det, rättare sagt. Det har blivit bara ettmeddaskaffi-och-frukt som jag kräver efter skolan, och så kvällskaffi. Det är helt okej.


Jag har ett magiskt ljus i min lägenhet. Det är en present som jag fick på simskoleavslutningen av en av mina knattar, ett blått doftljus i en liten glaspyts. Okej, jag gillar inte doftljus överlag, de luktar enligt mig snarast illa, sådär artificiellt och tungt, som tantparfym eller tvättmedel. Sedan tycker jag inte om blått. Blått är ingen inredningsfärg! Blått är kallt och stelt och opersonligt. Det är sjukhussängkläder och gubbkalsonger och skräppåsar. Bara finnar bygger blåa hus, tapetserar med ljusblå tapeter och hänger upp skrikblå gardiner. Inredning ska vara brun, grön, röd, orange och andra lunga och varma färger. Eller skönt grått, beige och naturvitt. Inte blått!


Nå. Ljus tycker jag om! Och jag har tänt mitt blåa ljus nästan varje kväll när jag suttit och tittat på tv. När jag har gått och lagt mig har jag blåst ut ljuset som sig bör. En morgon när jag vaknade brann det lilla ljuset för full maskin, och jag tänkte att jag säkert hade glömt att släcka det, fast jag var nästan säker på att så inte var fallet. I natt vaknade jag och såg att det flackade en låga i lägenheten - mitt ljus brann igen. Och nu vet jag att jag blåste ut det igår. När jag klev upp och blåste ut ljuset slocknade det och flammade sedan strax upp igen. Blåste ut det en gång till, och den här gången slocknade det. Vilket envist ljus!


Är i valet och kvalet, men som vanligt inte över några livshotande beslut. Funderar bara på om jag ska dra till gymmet nu på eftermiddagen, eller om jag ska sticka ut och springa ikväll istället. Jag tror det blir springa-alternativet. Det var så fint längs ån tidigare i veckan när jag sprang där, så jag tror jag drar åt samma håll igen. Kanske man ska passa på så länge det är så här fint höstväder...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar