söndag 14 juli 2013

Puhutaan tunteista

Efter treårskalaset igår fortsatte firandet med mera vuxna förtecken hemma hos mig. Vi körde vinprovning, vi brukar göra det. Alltså vi provar om vinet för kvällen är gott. Oftast är det det.

Trevlig kväll. Satt i timtal hemma i mitt kök, lyssnade på musik och pratade om schänslor. Både det ena och det andra avhandlades, och vi kunde komma fram till vissa gemensamma grejer. Vinkväll med flickorna är nästan det roligaste som finns, om man tänker efter.

Och vilken lycka att bo så centralt att man i den ljusa, varma sommarkvällen kan traska med bara ben i sandalerna till närmaste krog samtidigt som man fortsätter att ha roligt precis hela vägen (bland annat genom att nynna på den mycket trallvänliga "Tå ja sir de vill ja pipp").

När vi tyckte att vi hade dansat (till och med jag), umgåtts, minglat och haft roligt tillräckligt traskade vi hem i ett stilla regn. Fortfarande alldeles varmt i luften. O, huru jag älskar dessa vackra sommarnätter! Det verkar annars vara en tradition detta att det regnar när man går hem i natten. Men det gör detsamma. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar