fredag 8 oktober 2010

Hjälp en kvinna i nöd!

Eller nöd och nöd. Hjälp mig hur som helst. Jag fick idag en dörrklocka av mr. Hyresvärd. Den där dosan man ska ha på insidan, alltså. Knappen utanför dörren finns redan, och enligt vad jag kan förstå funkar batterierna i den, för den lilla lampan lyser när man trycker på knappen. Problemet är bara att jag inte får något ljud att höras. Då är dörrklockan liksom lite meningslös.


Dosan, eller mottagaren eller den "plingande delen" av dörrklockan har också fungerande batterier, och spelar för fullt när man trycker på den vänstra knappen baktill, den med en liten bild av en not. Den vänstra knappen står det "set" på. Och så finns det en on/off-knapp som jag har ställt på on.

Har någon en sådan här dörrklocka? Kan denna någon säga hur jag får den att låta? När man trycker på knappen utanför dörren, alltså.

Signatur "Mina gäster måste banka på dörren -84"

3 kommentarer:

  1. maken som tycker om att pilla och påta med elektronik på fritiden säger att du kan försöka med att ta mottagaren med dig och gå till klockan på utsidan. försök därefter med att trycka på ringklockan och setknappen samtidigt tills mottagaren reagerar på något sätt.
    han säger också att vissa modeller kan ha en kanalväljare någonstans på mottagaren. har din en sådan?

    SvaraRadera
  2. Jag följde mr. Alegnis råd, men den ville inte i alla fall. Och batterierna i båda delarna borde funka, för lamporna lyser. Det finns bara de två knapparna, den med notsymbolen och set-knappen. Och on/off såklart. Äh, tror det får bli en sväng till Clas Ohlsson:)

    SvaraRadera