tisdag 13 juli 2010

Full rulle

Idag prickade jag in en saunavuoro på sommarens varmaste dag! Det gick hur bra som helst, vi var klara i god tid och dagen förlöpte utan några värre svårigheter. Om det inte var varmt? Eh, nå har jultomten skägg? Svetten fullkomligen rann genom porerna, och det såg antagligen ut som om jag var den som badade, och åldringarna tittade på. Men trodde ni att detta skulle få mig på fall? Nehej, inte ens en bastudag får mig att på något vis känna någon leda över den här värmeböljan. För min personliga del skulle den få fortsätta för evigt och åter evigt!

När sista badaren var lögad enligt konstens alla regler, båda bastuna var nogsamt skurade och jag hade hoppat ur gummistövlarna var skiftet slut. Bara att stämpla ut och gå ut i 33-gradig värme och hoppa i en närapå kokande bil. Förutseende nog hade jag packat med mig bikini och handduk, och kunde åka raka spåret till Gäddviken på väg hem. Jag klev ur bilen, marscherade till stranden, bytte nästan om i farten och sprang rakt ut i havet. Gissa om jag hade längtat?:)

Jag låg på rygg i vattnet och kände hur hela kroppen långsamt kyldes ner till normal temperatur igen. Rekommenderar verkligen detta att avsluta en arbetsdag med ett kallt dopp. Det renar både kropp och själ, och när man kommer upp ur vattnet är man en ny människa. Brydde mig inte om att torka mig, utan slängde mig på handduken i sanden för att soltorka.

Efter att ha vilat en liten stund (tror jag nästan slumrade till) och fyllt på lite vätskedepåer tog jag en liten löprunda. I lugnt tempo, eftersom det fortfarande var kring +30. Riktigt gemytligt, jag sprang längs en skogsväg som var nästan skuggig på sina ställen. Sista tvåhundra metrarna var dock brännande asfalt där solen låg på rejält. Man kunde nog ha stekt ägg mitt på vägen ifall man velat.

Ikväll känner jag nog att benen är rätt trötta. Efter bastubad, travande på jobbet, en varm dag och den där löprundan som avslutning känns det som om jag har gjort mitt idag. Invändningar?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar