måndag 17 november 2008

Skriva ner

Det här med att skriva ner saker och ting som jag tog upp för en tid sedan, det har jag grunnat lite mera på. Det är nog ett bra sätt, tammefan. Jag ska börja skriva ner mera saker. Här på bloggen skriver jag ju ganska mycket, men det är nu mest för att gnälla av mig. Och för att folk ska veta vad jag håller på med. Ooom nu någon är intresserad av vad en Maja nu kan ha för sig.

Jag menar att skriva ner någonting man tänker på på ett papper, läsa igenom många gånger och fundera hur det egentligen ligger till. Jag har till exempel mycket mera ro i själen när jag har min stresslista på kylskåpsdörren. Listan med alla skolarbeten som är på gång för tillfällen. Listan som jag med jämna mellanrum besöker och med ett belåtet flin drar ett rött streck på. Obs, det är av yttersta vikt att strecket är rött. För bästa effekt.

Jag har läst att man ska skriva ner bra saker, och på så sätt peppa sig själv genom det man läser. Jag vet sådana som har en lapp på badrumsspegeln där det står att man är bra som man är. Tänk att varje morgon när man, risig som få, lufsar in på muggen och får syn på sig själv i spegeln. Huu... men så läser man - kanske högt för sig själv - att man är bra precis sådan man är. Om man gör det varje morgon kanske man till sist börjar tycka att det ligger någonting i det. Lapp på badrumsspegeln kanske vore en idé. Fast jag undrar om inte eventuella gäster skulle återvända från toaletten med en konfunderad min och fråga vad som är så bra med just dig, Maja?

Stresslistan har jag i alla fall. Tänk om jag skulle skaffa en "tre bra saker för varje dag"-bok, i äkta Dr Phil-stil. Innan man lägger sig för att sova plitar man ner tre bra saker. Fast vissa dagar undrar jag om man verkligen kommer på hela tre sådana. Ibland känns det bara skit. Idag skulle jag kunna lista tre dyngsaker, som gjorde mig frustrerad och bitter.

1) Min cykel. Igen. Satan, perkele och satan igen. För det första funkar ju inte låsfanskapet, fast det är sprillans nytt. Det trilskar och kärvar, och ibland får jag helt sonika lämna cykeln olåst. Kanske en hemlig önskan att fanskapet ska bli stulet. Dessutom knastrar och knarrar cykeln som om jag försökte ta livet av den, och det känns som att vara fast i ständig uppförsbacke. Den går s-v-i-n-t-r-ö-g-t. Dessutom hoppade kedjejävelfanskapet av utanför Hanken idag på väg hem. Övervägde starkt att lämna den jävla trampomopojen där och hoppas att Satan hämtar den snarast, för en sådan cykel hör inte hemma någon annanstans än i helvetet. Efter att ha jycklat på kedjan igen kunde jag dock knastra och knirka hem.

2) Jag själv. Igen. Som bara känns onödig, dum och klumpig. Kan man få krypa ur sitt skinn och sin kropp, för jag gillar inte alls den här. Är det öppet köp ännu? Jag vill gärna ha mitt intellekt, mitt tankesätt och min sinnesstämning utbytt också.

3) Kallt. Uppförsbacke. Blåst. Känns det som överallt. Jag vägrar dock att börja fjanta runt i vinterkappa redan, för vad ska jag då ta till när det är -15? Alltså återstår det en tid av frysande ännu, innan man kan iklä sig en varmare jacka. Vid det laget är det dock så kallt att man får frysa även iklädd den.

Ja. Men jag kan faktiskt klämma fram lite bättre händelser också, denna måndag till ära.

1) Fick inknappat våra testresultat i dataprogrammet nu. Nu fattas bara Ekenäsbarnen så kan vi utföra analyserna. Det tog inte ens så hiskeligt länge som jag hade trott, för vi hade förberett blanketterna ganska bra. Det gick riktigt smidigt när jag läste upp koderna med sjörapportsbetoning: "Nummer 14, kön 1, ålder 5:8, område 3, testare 3, resultat 27+7" och klasskompis J knappade in.

2) Hittade ytterligare tre riktigt bra artiklar till kandidatavhandlingen, skickade in dispositionen och fick bra feedback, och bokade handledning tills i övermorgon. Ämnet känns bra, och det är på riktigt intressant att läsa in sig om det.

3) Var på givande och intressant handledning för praktiken, och har nu material och terapiinstruktioner för de tre följande gångerna. Känns riktigt bra.

och 4) Var på en riktigt bra och lätt löplänk i ett frostigt, kallt och mörkt Åbo.

Nu ska jag koka mig en kopp kaffe och bläddra i lite i mitt kandidatmaterial. Håhå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar