måndag 2 juni 2014

Hei, kaverit!

Håhå. Den gångna helgen innehöll saker som inte hör till vanligheterna. Nämligen en 30-årsfest med nio (?) kvinns i ett vackert hus på en vacker strand i Vexala. Glasbruket, närmare bestämt. Där anlände vi med bilar från olika håll, installerade oss två och två i dubbelrummet som vore det lägerskola all over again. Lyxlägerskola!

Välkomstskål i rosa skumpa!

God mat och vin och blommor och ljus och roliga storys kring långbordet. Festföremålet själv, min fantastiska vän S satt som bordsäldste, pekade med hela handen och envisades med att tilltala oss med "Hei, kaverit!" när hon hade ärende. Vi hade ganska bra sting i historierna redan innan huvudrätten var avklarad, tycker jag. "Fifty-sixty" hette en historia bland annat, men den ska vi inte gå in på här.

Efter man och vin och kaffe och vin och lite sådär ni vet tog vi en liten strandpromenad. Det var en väldigt fin kväll och solen tittade fram.

Det här var liksom the shit! Satt i bubbelpoolen i timtal och myste och pratade mera. Lyssnade på musik och skrattade. Tror klockan var halv ett på natten när vi började kravla oss upp, och då hade vi alltså börjat bada efter maten. Gissa hur händer och fötter såg ut vid det laget. Jag säger bara vattenlik.

Jag säger inte att det var så, men det är möjligt att vi ännu satte oss i bastun efter detta och pratade cirka en evighet. Sedan dusch och fix och påklädning, och vid det laget satt vissa ännu kvar i bastun, så då kunde man lika bra gå in och sätta sig på laven igen. Visserligen påklädd, men det är inte så noga. Bastun hade ändå slocknat för länge sen och man diskuterar så bra på en bastulave.

Vi trivdes till långt in på natten, lyssnade på musik och spelade något slags spel som verkade gå ut på att man skulle peka på främst sig själv (?). Och kröp till kojs framåt morgonnatten.

För att vakna till dukat bord följande morgon. Kaffe smakar så bra med sjöutsikt!

Lite sliten men lycklig återvände jag hem till stan framåt söndagseftermiddagen. Våta badkläder i väskan och lätt sömnbrist, men med massor av roliga minnen igen. Tack fina S för en hemskt rolig helg!

1 kommentar: