lördag 11 juni 2011

Rödlätt

Idag har det varit playa, playa, playa. Redan på morgonen drog jag till Sundmun och var en av de första på beachen. En mamma med en morgonpigg typ 1½-åring tultade i vattenbrynet. Inledde genast med ett morgondopp, och sedan har det bara varit sola, bada, sola, bada till långt in på eftermiddagen.

Nu kan jag konstatera följande. Den där solen vid vattenbrynet, det tog på så till den milda grad. Jag som vanligtvis inte bränner mig. Inte blir särskilt brun heller, eftersom jag är sådär av naturen ljus i huden, men jag brukar faktiskt inte bli röd heller. Nu blev jag visst det. Såpass att tjejen i kassan vid Bryggan bara "Oj, har du varit ute idag?" när jag skulle betala. Lite som en välkokt kräfta. Men det säger jag. Att lite röd hud var den där dagen på playan definitivt värd. Och för att resonera som man gjorde på 80-talet, så "måste det ju bli rött först, innan det kan bli brunt".

Ikväll blir det väl någon kall dryck på någon terrass har jag hört. Få se hur länge jag orkar, jag är helt yr i bollen av det här solandet. Dilemmat är nu kläder. Vad äger jag som är såpass minimalt att man inte smälter bort därute ikväll, och samtidigt ser anständigt ut? Svar: intet. Klänningen jag har på mig nu är skön, men definitivt för kort för att man ska kunna vistas bland folk. Det betyder att man måste krångla in sin svidande hud i något mera täckande, i alla fall knälångt. Hm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar