onsdag 17 mars 2010

Falarätt, falafel

Idag på väg hem från butiken bongade jag en man som förutom att han var ganska packad dessutom var på taskigt humör. På långt håll såg jag hur han gick fram och knuffade och försökte slåss med två helt oskyldiga fotgängare. Jag tog därför ordentligt med sats innan jag cyklade förbi honom bakifrån. Mig får han gärna putta på, jag puttar väl tillbaka om det fordras. Men min cykel! Nåde den som lägger ett finger på min cykel!

Annars så har jag idag ätit falafel. Det smakar fortfarande illa, för er som inte vet. Jag har ätit falafel många gånger, och det har smakat likadant varje gång. Eller illa och illa - inte äckligt som älgkött eller mögelost eller lever. Men torrt och tråkigt. Dessutom ser det ut som en blandning av harskit och hästdynga. Sådant som ser ut som bajs brukar sällan vara bra.

6 kommentarer:

  1. Men, vaför iter du e tå? VA ere föresten? Ere na vegetariskt?

    SvaraRadera
  2. men maja, älgkött och lever är ju gott, för att inte tala om mögelost! falafel smakar också helt okej, trots att den är lite torr och tråkig, precis som du säger. jag har nyligen lärt mig att man, för att vänja sig vid och börja tycka om nya smaker/maträtter, ska äta dem sexton gånger. så he e bara ti fortsäti :)

    SvaraRadera
  3. Emma >> He va he som erbjöuds ida i skolan, så tå åt ja e. He e vegetariskt, jåå... na slags "köttbullona" laga på krossa kikärten, tror ja. Int veit ja om e er direkt STYGG, men he smakar ganska intetsägand, å konsistensen e som torka hästskååni.

    ingela >> Nu ska jag tala om en sak för dig. Jag är uppväxt med en pappa och en bror som jagar. Jag har alltså ätit älgkött VARJE DAG sedan jag i princip föddes. Jag kan inte komma ihåg att vi någonsin skulle ha köpt kött hemma hos oss, utan allt baserades på älgköttet. Rökt, grillat, stekt, malet. Tortillas, pizza, makaronikåda, marinerade biffar, ugnsstekar - ALLT har ALLTID varit älgkött. Så jag har snarare ätit älgkött SEXTON MILJONER gånger. Därför har jag så leidon på det där jävla köttet så jag har lust att kräkas redan när jag ser det. Jag förstår att det för en del anses vara fint och smakrikt med vilt, men för mig är det den där samma sörjan som jag tuggat dagligen i över tjugo år. Jag ser det som mera frestande att tugga på min egen arm. Eller varför inte falafel ;)

    SvaraRadera
  4. LOL
    ursäkta att jag knyyssa naa ;)
    kanske man faktiskt tröttnar på något man ätit sex miljoner gånger :D
    *bjuder på en fårköttsbeta*

    SvaraRadera
  5. Jag kan räkna gångerna jag ätit älgkött i mitt liv på alla mina fingrar, tror det blir fingrar lediga över, så för mig är det ju en delikatess.
    Ebba kan säga ibland att hon vill ha älgkött, om jag frågar vad vi ska laga för mat. Inte så bara att trolla fram.. måste väl börja med att skaffa mig ett gevär.

    SvaraRadera
  6. alegni >> Det finns ett uttryck som lyder "tu ska int läär papp diin ti knull" - det är väl befogat i det här sammanhanget?:) Jag tror att man tröttnar på till och med jordgubbar och champagne bara man utsätts för det tillräckligt ofta och länge...

    Jessica >> Ni får fara till Öja och jaga ur mammas och pappas frys, jag vågar lova att det finns så det räcker åt er också därifrån. Ni får ta det som är tänkt åt mig! Please!:)

    SvaraRadera